Wonen

Airco Maassluis

Airco-Maassluis

De zomer komt er weer aan! Dit betekent natuurlijk maar één ding; zon! De lekkere warme zomerdagen waar iedereen zo van houdt zijn in aantocht. Maar dit is natuurlijk niet altijd leuk en lekker… Vaak betekenen deze zomerdagen vooral veel ongevraagde hitte. Als je bijvoorbeeld moet werken, of andere dingen te doen hebt, wil je dat het lekker koel is op de plek waar je bent. Je hebt dan dus behoefte aan een goedwerkende airco. Maar hoe kom je hier nou aan? Bij een zoektocht naar een airco in Maassluis zijn er verschillende bedrijven die dit aanbieden.

Werking van een airco

Hoe kan een airco in een super hete ruimte, koude lucht produceren? Het lijkt super lastig, maar het is eigenlijk gewoon simpele natuurkunde. Het principe lijkt er op die van de koelkast bij je thuis. Eigenlijk produceert een airco namelijk geen koude lucht, maar hij koelt de lucht af door de warmte eruit te halen. Dit principe maakt gebruik van het feit dat verdamping van water warmte uit de omgeving onttrekt. Het vocht uit de lucht wat verdampt, is de koelvloeistof die door het apparaat gaat. Terwijl deze koelvloeistof verdampt (en daarmee de warmte weghaalt die door de koelbuizen stroomt) blaast een soort ventilator van binnenuit de gekoelde lucht in de ruimte. Het fijne aan dit systeem is dat een airco de hele ruimte koelt. In tegenstelling tot een ventilator krijg je bij een airco geen vervelende wind in je gezicht.

Soorten

Er bestaan natuurlijk een heleboel airco’s, maar welke eigenlijk allemaal? Er zijn verschillende soorten airco’s voor verschillende doeleinden. Uiteindelijk blijft het doeleinde voor elke airco hetzelfde (verkoeling geven), maar er zijn natuurlijk verschillende types. Er zijn twee hoofdgroepen. Zo heb je een mobiele airco en een vaste airco. De mobiele airco’s vinden veel mensen prettig, omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn. De meeste hebben wieltjes kun je ze in elke ruimte neerzetten. Veel mensen gebruiken dit soort airco’s in kleine ruimtes, omdat je ze niet hoeft te installeren. Een nadeel van mobiele airco’s is dat ze in vergelijking met andere soort airco’s erg veel energie verbruiken. Vaste airco’s zitten (zoals de naam al aangeeft) vast aan een muur. Dit type airco’s is het meest populair. Het is afhankelijk van het soort ruimte en muur wat voor type airco voor jou geschikt is. In winkels en kantoren wordt het meeste gekozen voor een vaste airco.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *