Diensten

Dekzeil op maat

Dekzeil op maat

Heb je een eigen boot en moet je die zelf onderhouden? Dan is het super belangrijk dat je een dekzeil op maat hebt! Dit is vooral van belang als je je boot veel buiten hebt liggen. Door een dekzeil perfect op maat te maken zorg je er namelijk voor dat je zeil zo goed mogelijk beschermd wordt tegen alle weersomstandigheden. Hiermee zorg je ervoor dat er bij sterke wind geen wind in het zeil komt en dat bij regen geen centimeter van je boot nat wordt. Op die manier blijft je boot zo lang mogelijk goed en heb je er zo lang mogelijk plezier van! Een dekzeil op maat is dus een goede oplossing.

 

Zeilen

Het is belangrijk dat de zeilen van een zeilboot zo goed mogelijk onderhouden worden. Hiermee verklein je de kans dat het zeil beschadigd raakt. Zo kan het zeil bijvoorbeeld scheuren als het niet goed verzorgd wordt. Een goede manier om het zeil te beschermen is om gebruik te maken van een dekzeil. Dit is een beschermend zeil die op maat gemaakt kan worden en daardoor uw zeil naadloos beschermd. Een goede manier om ook dit dekzeil goed te onderhouden, is om het ongeveer maandelijks schoon te maken met water. Als het erg vies is kun je overwegen om het jaarlijks met een milde zeep te verschonen. Je moet vooral niet het materiaal hard schrobben met veel zeep, want dit kan ervoor zorgen dat de coating op het dekzeil beschadigd raakt.

 

Onderhouden

Belangrijk bij het onderhouden van je zeilen is dat je er goed mee omgaat. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je zeilen op te rollen, in plaats van de vouwen. Zo voorkomt je dat er naden in je zeil komen. Ook is het goed om in de seizoenen dat je niet of nauwelijks gaat zeilen, je zeilen op een droge warme plek bewaart, bijvoorbeeld ergens binnen. Hiermee voorkom je dat je zeilen vochtig worden en dat er bijvoorbeeld schimmel in komt. Het is ook altijd goed om te voorkomen dat je zeilen onnodig klapperen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je tegen de wint in vaart met de motor aan. Het dan goed om na het hijsen van de zeilen direct een koers te varen waarmee je zoveel mogelijk wind in je zeilen vangt. Aandacht voor de zeilen is met name enorm belangrijk voor de wedstrijdzeilers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *