Zorg

Invloed van verzorgingstehuizen

ouderen

Een bedrijf dat een rollator uit Almere maakt, is hier elke dag mee bezig. Hij ziet dat vanwege het Corona virus minder mensen te been gaan en snel een stukje gaan wandelen. Dit komt, omdat de verzorgingshuizen nog steeds in Lock down zitten. De oudere mensen mogen niet naar buiten en maken dus ook weinig beweging. Het gevolg hiervan is, is dat de ze een rollator uit Almere gaan aanschaffen. Door deze handigheid kunnen ze wel blijven lopen, maar is dit een prima ondersteuning en kunnen ze alsnog blijven bewegen

Enorme onenigheid

Er is enorm veel ophef over de verzorgingstehuizen. De mensen zijn er op dit moment erg ongelukkig en velen beseffen niet wat er in deze tijd aan de hand is. Een generatie onder de mensen die in de verpleeghuizen wonen maken zich hier enorm veel zorgen over. Zo vinden ze dat naast de gezondheid van de ouderen, de kwaliteit van leven ook erg belangrijk is. Omdat de ouderen nu eigenlijk geen sociaal contact hebben, is er een stuk meer depressie te zien. In de verpleeghuizen zijn vaak 2 verschillende delen. De intramurale zorg en de losse appartementen. Bij de intramurale zorg, zitten de mensen die extra thuiszorg moeten hebben. Deze mensen zijn dus vaak ook extra gevoelig voor het Corona virus. Dit is dus ook de grootste reden dat de tehuizen zijn afgesloten. Naast de intramurale zorg, zijn de normale mensen die een appartement hebben. Voor deze mensen gelden op dit moment dezelfde regels. Ze mogen op dit moment niet naar buiten of boodschappen doen. De boodschappen bellen ze door naar de supermarkt en dit wordt voor hun duur bezorgd.

Extra drukte bij de supermarkten

Omdat veel mensen niet naar de supermarkt gaan, bellen deze mensen en vervolgens worden de boodschappen bezorgd. Er wordt zelfs extra personeel aangenomen om deze klussen te doen. Als de mensen bellen tikken ze het in op de tablet. Hierna pakken de werknemers een mandje en moeten de producten orderpicken. Ze lopen dan gewoon de winkel door met hun Rollator uit Almere en pakken de producten die op de tablet staan. Na het mandje gevuld te hebben, wordt deze bezorgd op de aangegeven locatie. Met de speciale bezorg-auto worden deze werkzaamheden uitgevoerd. In de supermarkten lijkt het dus nu een stuk minder druk, maar dit is dus niet waar. Alles wordt gedaan met de online boodschappenlijst en de bezorgservices. In het begin van de Corona tijd, gingen mensen veel hamsteren. Een voorbeeld hiervan is wc papier. Dit heeft zo’n 3 weken geduurd. Nu is alles een stuk normaler. Het enige verschil is dat mensen niet meer uiteten gaan. Mensen gaan vaak thuis uiteten en kopen dus extra bij de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *