Diensten

Installateur in Rotterdam nodig?

installateur
Wanneer je iets wilt installeren in je huis of pand is het mogelijk om een installateur te vragen. De naam installateur zegt het al: een installateur installeert diverse apparaten of leidingen. Dus is jouw CV-ketel kapot of heb je een nieuwe gekocht? Of heb je een nieuwe keuken gekocht maar is nog niet alles geïnstalleerd? Er zijn veel bedrijven die installateurs leveren die veel vakkennis hebben. Sinds er veel bedrijven zijn is het niet nodig om een installateur te bellen die lang moet rijden, dit kost namelijk alleen maar tijd en geld. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving Rotterdam? Dan heb je een installateur in Rotterdam nodig!

Wat doet een installateur in Rotterdam?

Net zoals alle installateurs heeft een installateur in Rotterdam verschillende werkzaamheden. Over het algemeen kan een installateur installeren, repareren en onderhouden. Deze taken kan een installateur uitvoeren bij elektrische apparaten, zoals een elektrisch gasfornuis, maar ook bij leidingen die onder het huis lopen. Een installateur begint de dag meestal door het rijden naar een huis van een klant. Eenmaal bij de klant, ligt het aan het probleem en vraag van de klant wat de installateur gaat doen. Het kan zijn dat de installateur elektrische apparaten, zoals projectoren, routers, desktopcomputers of laptops installeert. Het kan ook het repareren zijn van bestaande apparatuur. Bijvoorbeeld de computer is kapot. Naast het installeren en repareren wordt er ook verwacht dat de installateur advies geeft. Het is namelijk fijn als installateur mondelinge en/of schriftelijke instructies geeft aan de eigenaar hoe iets werkt. Tot slot moet de installateur zijn werkplek opruimen voordat hij of zij weer naar de volgende klant kan.

Hoe word ik een installateur?

De meeste installateurs hebben een opleiding gedaan. Er zijn verschillende opleidingen die het mogelijk maken om het beroep installateur uit te voeren. De meeste opleidingen worden gegeven op het middelbaarberoepsonderwijs niveau drie en vier. Een voorbeeld van een geschikte opleiding is servicemonteur installatietechniek. Deze opleiding kan worden gevolgd op niveau drie en vier. Naast deze opleiding is het ook mogelijk om als installateur te specialiseren in een bepaalde richting. Als iemand computers erg interessant vindt, kun je ervoor kiezen om daarin verder te leren. Als je eenmaal je diploma hebt gehaald en aan het werk gaat als installateur is het belangrijk om constant op de hoogte te zijn van de laatste wet- en regelgeving.

Kan ik het zelf of toch niet?

Een installateur installeert, repareert en onderhoud apparaten in en rondom het huis. Veel mensen huren geen installateur in omdat ze het zelf wel kunnen installeren. Voordeel hiervan is dat het geld bespaart. Voordeel van een installateur is dat je weet dat het correct gebeurt, tijd bespaart en een installateur veel kennis heeft over datgene wat hij of zij installeert. Hierdoor vermijd je het risico dat er iets verkeerd gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *