Beauty

Tanden bleken Rotterdam

Tanden bleken Rotterdam

Zijn enkele van je tanden verkleurd of heb je een dode tand? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen zodat je weer een stralend wit gebit hebt. Want laten we eerlijk zijn, stralend witte tanden vergroten je zelfvertrouwen én wekken sympathie. Het is dan ook niet gek dat tanden bleken in Rotterdam en vele andere steden in Nederland tegenwoordig zo populair is.

Verschillende bleekmethodes

Je kunt ervoor kiezen om je tanden te laten bleken om je gebit weer te laten stralen. Hiervoor bestaan twee verschillende bleekmethodes: bleken van buitenaf en bleken van binnenuit. Heb je een dode tand na een wortelkanaalbehandeling? Dan is het mogelijk om de tanden van binnenuit te bleken. Hierbij wordt een appje met bleekmiddel in de tand aangebracht, waarna deze met een tijdelijke vulling wordt afgedicht. De tand wordt na enkele dagen lichter van kleur, waarna deze van een definitieve vulling wordt voorzien. Heb je last van lichte verkleuringen? Dan worden de tanden van buitenaf gebleekt. Dit kun je door een tandarts laten doen, maar je kunt dit ook zelf thuis doen.

Tandarts of thuis?

Wanneer je last hebt van lichte verkleuringen, kun je ervoor kiezen om de tandarts te bezoeken om deze te laten bleken. Een tandarts brengt een tandvleesbeschermer aan om je tandvlees te beschermen tegen de hoge concentratie peroxide. Vervolgens zal de tandarts de bleekgel op de tanden aanbrengen, welke enige tijd moet inwerken. Hiervoor gebruikt een tandarts doorgaans een bleeklamp. Maar je kunt er ook voor kiezen om thuis je tanden te bleken, onder begeleiding van de tandarts. Er wordt dan een afdruk van je gebit gemaakt, waarna een tandtechnicus een bleeklepel maakt. Deze bleeklepel, de bleekgel en de instructies krijg je vervolgens mee naar huis, waarna je zelf aan de slag kunt gaan. De bleeklepel dien je iedere dag drie tot zes uur in te houden. Na één tot vier weken zul je resultaat gaan zien.

Waarom tanden bleken?

Waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun tanden te laten bleken? Hier zijn uiteenlopende redenen voor. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat het gebit door de jaren heen is gaan verkleuren. Deze verkleuring kan diverse oorzaken hebben, zoals het roken van veel sigaretten en het drinken van veel koffie, wijn en thee. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom tanden donkerder zijn geworden. Denk hierbij aan het verouderingsproces, medicijngebruik door de jaren heen, ontwikkelingsstoornissen en een dode tand als gevolg van een ongeval of tandbederf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *