Wonen

Grindvloeren Tilburg

Grindvloeren Tilburg

Wist je dat grind een van de weinige materialen is die zowel in de woon- en slaapkamer als in de keuken en hal moeiteloos kan worden toegepast? Het is dan ook niet gek dat het marktaandeel van de sector grindvloeren aan het stijgen is. Steeds meer mensen lijken de positieve eigenschappen van grindvloeren te ontdekken. Grindvloeren zien er prachtig uit, zijn onderhoudsarm en bovendien ideaal voor astma- of carapatiënten. Ook zijn ze in ieder gewenst patroon en iedere gewenste kleurstelling leverbaar. Grindvloeren in Tilburg zijn erg populair en een ware ontdekking voor mensen die op zoek naar een bijzondere vloer.

Over grindvloeren

Waaruit bestaat een grindvloer nu eigenlijk precies? Een grindvloer bestaat enkel uit natuurlijke materialen. Miljoenen riviergrind- of kwartskorrels zijn tot een geheel verbonden met hars. Riviergrind is op natuurlijke afgerond en bestaat uit gave, ongebroken korrels. Kwarts is een bergkristal dat wordt gewonnen uit het Eiffelgebergte. Kwarts is ronder en harder van structuur. Grindvloeren zijn doorgaans op vrijwel iedere ondervloer aan te brengen. Denk hierbij aan betonnen, cementgebonden dekvloeren of tegel- en plavuizenvloeren. Heb je momenteel een houten vloer? Dan wordt de beweging uit de ondervloer gehaald door het aanbrengen van watervast verlijmde platen. Ongeacht je ondervloer zal een grindvloer naadloos aansluiten.

De positieve eigenschappen van grindvloeren

Steeds meer mensen ontdekken de positieve eigenschappen van grindvloeren. Uiteraard zien grindvloeren er prachtig uit, wat toch wel belangrijk is, aangezien je dagelijks over de vloer loopt en er dus naar kijkt. Daarnaast is een vloer van grind erg slijtvast en bovendien gemakkelijk schoon te houden. Het onderhoud vergt namelijk maar weinig tijd en energie. Regelmatig stofzuigen is al voldoende. Heb je koffie of wijn gemorst? Dan kun je deze simpelweg borstelen en opdeppen, waarna er niets meer van te zien is. Bovendien is een grindvloer uitermate geschikt voor astma- en carapatiënten, vanwege de structuur. Als gevolg van de open structuur wordt stof onzichtbaar in de poriën vastgehouden, en dwarrelt het dus niet rond.

Grindvloeren zijn er in allerlei uitvoeringen

Naast de hierboven genoemde positieve eigenschappen, is er nóg een positieve eigenschap te benoemen: grindvloeren zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar tegenwoordig. Nieuwe kleurenlijnen en patronen worden regelmatig ontworpen door vormgevers van grindvloeren. Je kunt dan ook uit talloze kleuren en patronen kiezen. Zo kun je voor een rustgevende basis kiezen voor warme, op de natuur gebaseerde terracotta tinten. Of creëer juist een Mediterrane sfeer met zachte, romige tinten. Vrijwel elke gewenste kleurstelling en ieder gewenst patroon zijn mogelijk. Op die manier voldoet een grindvloer aan al je wensen en voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *