Wonen

Wat is een hypotheekadviseur

Hypotheek adviseur

Je hebt eindelijk je droomwoning gevonden, alleen moet je nou opzoek naar de juiste advisering. Een hypotheekadviseur helpt met financieel advies over hypotheken die je kan afsluiten en welke bij je persoonlijke situatie past. De Hypotheker Spijkenisse is op de hoogte van alle wetgeving en weet hoe hij je kan helpen met de hoeveelheid documenten die erbij komt kijken. Een hypotheekadviseur bekijkt je huidige situatie en je toekomstplannen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie komt hij met een passende hypotheek.

Hypotheekadvies

De hypotheekadviseur onderzoekt voor je de verschillende mogelijkheden en berekent het totale kostenplaatje bij de best passende hypotheken. Afhankelijk van je situatie heb je een (NHG) hypotheek, bepaalde verzekering of een overbruggingshypotheek nodig. Hierdoor komen er al snel bijkomende kosten bij die je misschien over het hoofd ziet. Daarnaast worden de productvoorwaarde en rente vergeleken. Op het moment dat je kiest voor een bepaalde geldverstrekker dan gaat de hypotheekadviseur voor je een renteaanbod aanvragen. Op het moment dat je hiermee akkoord gaat dan wordt dit aanbod teruggestuurd naar de geldverstrekker samen met de documenten die benodigd zijn. Als het dossier verwerkt is dan teken je het definitieve hypotheekaanbod en maak je een afspraak bij de notaris om de hypotheek te passeren. De kosten voor advies liggen tussen de 1500 en 3000 euro. De kosten per uur liggen tussen de 80 en 175 euro. Een gedeelte van de kosten zijn aftrekbaar bij de belasting. Veel hypotheekadviseurs bieden de mogelijkheid tot een gespreide betaling als je het bedrag niet in een keer kan betalen. Als er gedurende looptijd iets veranderd kan het zijn dat je adviseur andere kosten in rekening brengt. Dit kan je op voorhand navragen. Het is mogelijk dat er wijzigingen plaatsvinden zoals wetgeving en bepaalde regels. Daarnaast kan er natuurlijk een wijziging plaatsvinden in je persoonlijke situatie. Als je huis onder water staat dan kan een adviseur je helpen met de restschuld bij de verkoop van je woning.

Een goede hypotheekadviseur

Om te beginnen kan je een navraag doen in je omgeving. Je zal vast niet de eerste zijn die een hypotheek afsluit. Je vrienden en familie zullen je graag helpen hiermee. Andere opties zijn om op vergelijkingssites te kijken of in je buurt rond te kijken welke kantoren bestaan. Veel hypotheekadviseurs bieden een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek aan. Iedere hypotheekadviseur dient zich te houden aan de Wet op het financieel toezicht (Wft) en hebben een vergunning nodig om advies te mogen verlenen. Je kan bij het AFM checken of de adviseur die je uitkiest deze papieren bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *