Zorg

Schamen de oudjes zich voor een rollator?

Tegenwoordig wordt er weer veel gegoogeld op bijvoorbeeld: Rollator Eindhoven.
Na dit ingevoerd te hebben worden er allemaal voorbeelden gegeven over verschillende soorten en maten rollators. Dit komt vooral, omdat de oude mensen in deze corona crisis veel binnen zitten en niet veel bewegen. Hierdoor worden de spieren weinig tot niet geprikkeld en zal het na de corona crisis weer een stuk moeilijker worden om weer op de oude manier te bewegen. Vaak denken deze ouderen dat ze nog prima te been zijn en nog goed kunnen functioneren, zoals ze dat in de tijden hiervoor ook gedaan hebben. Maar dit valt dus flink tegen. Hoe lastig het ook voor ze is, ze moeten zich hieraan overgeven en een steuntje in de rug willen krijgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een rollator kopen. Een rollator in Eindhoven kopen kan op verschillende manieren. Dit kan zoals eerder gezegd via Google, maar ook zijn er een aantal gespecialiseerde winkels die je hierbij kunnen helpen. Zo kan je er voor kiezen hoe stevig en hoe snel de rollator kan. Een rollator in Eindhoven wordt hierdoor dus extra gemakkelijk gemaakt. 

Onderdelen van een rollator


Een rollator heeft verschillende onderdelen. Zo heeft het 4 wieltjes, een frame en een zitbankje. Ook zit er een klein mandje in waar bijvoorbeeld de boodschappen in gedaan kunnen worden. Tegenwoordig kunnen de kopers van dit product alles aanpassen naar wens. Zo willen sommige mensen een rollator met extra ondersteuning. Hierdoor kunnen deze mensen vaker langere stukken lopen, zonder dat het te veel extra moeite kost. Ook kan er gekozen worden tussen verschillende soorten bankjes. De keuze is dan tussen middel, middel hard, hard of zacht. De meeste mensen kiezen voor het zachte bankje. Dit is vooral, omdat ze na het lopen wel een beetje rust kunnen gebruiken. Op de elektrische rollator zit op de rollator zelf een klein stuurtje, waarmee de snelheid kan worden bepaald van de rollator. Naast het stuurtje zit een bepaald soort rem voor de banden. Als deze rem wordt ingedrukt, kan de rollator zich niet verder voortbewegen. 

Een rollator weer aantrekkelijk maken


Door de hiervoor genoemde opties, maakt dit het al een stuk aantrekkelijker voor de ouderen. Ze kunnen zelf bepalen wat ze fijn vinden en waar ze de prioriteit vinden liggen. Zo kan het zijn dat de ouderen die een elektrische rollator hebben, weer worden gezien als “hip”. Ouderen vinden het vaak fijn als ze zien dat ze er nog toe doen in de maatschappij en dat ze laten zien dat een rollator nog best als stoer kan worden gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *