Training

Wat is een training counseling in Amstelveen?

Training counseling Amstelveen

Jongeren leven in een samenleving waarin er erg veel opties zijn, maar ook veel niet mogelijk is of waardoor het lijkt dat er minder toekomstperspectief is. Door alle invloeden van social media is het soms lastig voor jongeren om te weten wat ze willen. Soms is daarom begeleiding cruciaal om gemotiveerde en slimme carrièrekeuzes te maken. Daarnaast kan begeleiding cruciaal zijn om vroegtijdig vertrek uit het onderwijs te voorkomen. Passende begeleiding helpt jongeren hun leerbehoeften en loopbaanvoorkeuren te begrijpen en te ondersteunen. Door samen te zoeken naar sterke punten kan een begeleider de houding van de jongeren positief veranderen. Een training counseling kan het gedrag van een jongere veranderen en daarmee hem of haar klaarmaken voor de toekomst. Bijvoorbeeld een training counseling in Amstelveen kan jongeren helpen met het vinden van de juiste motivatie.

Wat maakt een training counseling in Amstelveen bijzonder?

Veel mensen denken misschien dat een counselor hetzelfde is als een coach. Echter, is dat niet helemaal het geval. Een trainer counselor is anders dan een coach. Een coach is iemand die je helpt om verder te komen. Coachen is een proces dat tot doel heeft de prestaties op korte termijn te verbeteren. Een coach kijkt meer naar het ‘hier en nu’. Er zijn veel verschillende coach manieren en modellen. Een coach wordt niet beschouwd als een expert, maar meer als een facilitator. Het support de persoon in zijn of haar ontwikkeling. Samenvattend is een coach iemand die je stimuleert, een coach is op doelen gericht en helpt je om die doelen te bereiken. Een training counselor gaat juist diepe vragen stellen. Als cliënt moet je uit jezelf gaan kijken wat je wilt gaan bereiken en hoe je dat gaat bereiken. De trainer counselor helpt je om die vragen te stellen en ermee bezig te gaan. Ook al is de training counseling term minder bekend dan de term coach, is het zeker mogelijk om bijvoorbeeld een training counseling in Amstelveen te volgen.

Werkzaamheden training counseling

Het doel van een trainer counselor is om ondersteuning en hulp te bieden. Dit kan aan mensen zijn die psychosociale klachten heeft, maar ook aan mensen die niet gemotiveerd zijn of ander soort problemen hebben. Een trainer counselor helpt deze personen om te gaan met hun problemen en antwoord te vinden op hun eigen vragen. Bijvoorbeeld als mensen niet gemotiveerd zijn helpt de trainer counselor om te ontdekken hoe dat komt en helpt een oplossing te vinden.

Opzoek naar een training counseling in Amstelveen?

Er zijn opties om een training te volgen van een trainer counselor. Het kan zijn dat er individuele sessies zijn en groepslessen. Voor meer informatie is het aan te raden om met een bureau contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *