Therapie

Wat doet een medium en waar moet je op letten?

Medium Den Haag

Het wereldje van mediums lijkt soms echt letterlijk hocus pocus. Mediums zijn wel eens te vinden op televisie. Bekende personages in dit werkveld zijn Char, Peter van der Hurk, Yinas (medium Den Haag) en Derek Ogilvie. In de televisieprogramma’s is te zien hoe zij praten met overledenen. Andere benamingen voor dit beroep zijn ook paragnost of helderziende. Maar wat doet een medium nu zoal? Hoe onderscheidt je de echte experts van de kwakzalvers? Je leest er meer over in dit blog artikel. 

Het werk van een medium

Een medium bezit paranormale eigenschappen, zoals bijvoorbeeld heldervoelend, -ziend of wetend. Een goed medium heeft zichzelf getraind om boodschappen te kunnen ontvangen van andere zijde. Dat gebeurt tijdens een zogenaamde reading. Het medium krijgt boodschappen door van overledenen of andere entiteiten van de andere zijde. Hij of zij geeft die boodschappen dan weer door aan de persoon die hier op aarde met de vragen rondloopt. De meeste mensen die bij een medium komen hebben vragen over een overleden (groot)ouder. 

Wat is een goed medium? 

Een medium is geen beschermd beroep. Iedereen kan zichzelf deze titel geven. Er zijn dus geen richtlijnen of regels voor wat een goed of slecht medium is. Een medium wordt als goed beschouwd als hij of zij de vragen op een juiste manier kan beantwoorden. Veel mediums doen aan raden en kijken naar de reacties van de persoon in de reading om te zien of ze in de juiste richting zitten. Het is een kwestie van tijd voordat deze personen worden ontmaskerd. Goede mediums krijgen vaak klanten door mond-tot-mond reclame. Andere klanten komen bij hen terecht via familie of vrienden. 

Hoe vind je een medium? 

Een medium is makkelijk te vinden. Via een zoektocht op het internet kom je al snel bij iemand terecht. Ook op een paranormaal beurs zijn er veel mensen te vinden die dit beroep uitoefenen. Ga ook zelf op je gevoel af of vraag rond bij mensen uit je omgeving. Meningen van anderen zijn vaak de beste manier om bij de juiste persoon aan tafel te zitten. 

Welke vooroordelen zijn er over mediums? 

Omdat dit vak zo mysterieus is zijn er al eeuwenlang vooroordelen over mediums. Het zijn geen heksen of tovenaars en het zijn ook niet altijd geitenwollensokken figuren. Hoewel mediums veel kunnen zien, horen of voelen kunnen ze niet altijd helpen. Ook deze mensen hebben niet de antwoorden op jouw vraag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *