Therapie

Fysiotherapie in Hoogvliet

Fysio

Het is niet altijd vanzelfsprekend om pijnvrij te bewegen. Als je last hebt van lichamelijke klachten kun je geholpen worden door een fysiotherapeut. In Hoogvliet is een goede fysiotherapiepraktijk die je kan helpen met blessures, pijnklachten, revalidatie en meer. Je hoeft hiervoor niet naar de huisarts en kan dus meteen een afspraak maken. Een fysiotherapeut kan terugkoppelen naar de huisarts mocht dat nodig zijn en direct een behandeltraject met je starten.

 

Fysiotherapie bij klachten

Veel verschillende klachten en aandoeningen kun je met fysiotherapie behandelen. Als je pijnklachten ervaart of problemen met bewegen kun je naar een fysiotherapeut gaan. In de fysiotherapiepraktijk wordt gekeken door welke specialist je het beste geholpen kunt worden. Iedere fysiotherapie heeft andere cursussen, opleidingen en masters gevolgd. Zodat je binnen een praktijk altijd met je klacht terecht kan. 

 

Behandeltraject

Bij kortdurende klachten hoef je maar twee tot zes keer naar de fysiotherapeut. Bij langdurige trajecten kan dit oplopen tot wel drie tot zes maanden. Een schatting van de duur van je behandeltraject wordt gemaakt na de intake en het onderzoek. Als je een aantal keren naar de fysiotherapeut gaat, test de fysiotherapeut tussendoor hoeveel vooruitgang je maakt. Zo kunnen jullie beiden het traject in de gaten houden. Als je dingen niet kunt op je werk door klachten, dan kun je dus samen met de fysiotherapeut een schatting maken wanneer je weer langzaam die activiteiten op kan pakken. De fysiotherapeut kijkt dus niet alleen naar je klachten zelf maar ook waar de problemen ontstaan. Op je werk, bij sport, je studie of thuis. Terwijl de klachten behandeld worden, wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht om te voorkomen dat je later weer dezelfde klachten krijgt.

 

Soorten klachten

Als je last hebt van een blessure door sport of werk zal een ander traject worden gestart dan wanneer het gaat om kinder fysiotherapie of geriatrische fysiotherapie. De meeste volwassenen en adolescenten hebben klachten die houding gerelateerd zijn. Vaak is een houding niet optimaal door langdurig verkeerd achter een bureau te zitten of in een andere houding. Stress en te weinig tijd voor beweging zijn factoren die klachten erger maken. Een fysiotherapeut kan met je kijken hoe de balans weer terug kan komen.

Bij kinderen zie je vaak blessures door sport en groei gerelateerde klachten. Bepaalde activiteiten hebben een hoog blessurekans gevaar. Daarbij kunnen makkelijk klachten ontstaan als kinderen in de groei zijn. Bij ouderen ontstaan klachten door een lage weerbaarheid. Het gevaar om te vallen neemt toe. In de praktijk ziet een fysiotherapeut dan ook vaak ouderen die geopereerd zijn aan een nieuwe heup of knie. Daarbij komen chronische aandoeningen veel voor. Hierbij kun je denken aan hart- en vaatziekten, diabetes en longaandoeningen. Hiervoor kan ook een fysiotherapie traject opgestart worden. 

Een fysiotherapeut is dus specialist in het behandelen van klachten aan het lichaam, het behandelen van blessures en het behandelen van chronisch zieken. Als je een klacht ervaart kun je direct contact opnemen met een fysiotherapiepraktijk. De fysiotherapeut zal dan een behandeltraject starten waarna om je zo snel mogelijk je klachten onder controle te krijgen of helemaal te verhelpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *